MOSZKVA: Tüntetés a vakcinák ellen

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Tüntetést szerveztek szombaton Moszkvában koronavírus elleni oltások kötelezővé tétele ellen.

Felmérések szerint Oroszországban az emberek körülbelül 60 százaléka nem akar oltást kapni. Hiába van hatalmas készlet a saját gyártású oltóanyagból, a lakosság többsége hallani sem akar róla.

A kormányzat egyes iparágakban kötelezővé tette, tenné a vakcinák felvételét. Ez vonatkozik többek között a kormánytisztviselőkre és a kiskereskedelemre, az egészségügyre, az oktatásra, az éttermekre és a szolgáltató szektor egyéb szereplőire. Szigorúbb követelmények vonatkoznak az üzletek és éttermek látogatására is.

A hatóságok korábban élelmiszer-nyereményekkel és autók vagy épp lakások nyereményével kecsegtettek. Ennek ellenére Oroszország jelenleg harmadával lemarad az oltási kampány célkitűzéseitől.

 A hatóságok a delta változat terjedése miatt keményítenek be. Jelenleg Oroszországban a lakosság körülbelül 14 százaléka van beoltva, és alig 11 százalékuk rendelkezik teljes (kettős) védőoltással. A szigorítással érintett vállalat alkalmazottainak legalább 60 százalékát be kell oltani július 15-ig, és augusztus 15-ig a második oltást is fel kell venni. Ha ezt nem tudják betartani, fennáll az ideiglenes bezárás veszélye. Emberi jogi aktivisták tiltakoznak a kötelező oltás és a be nem oltottak hátrányos megkülönböztetése miatt.

A szombati tüntetésen a rendőrség sokakat letartóztatott, de pontos számot nem tudni.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá