Mit szólnál, ha valaki őszintén kiállna, és elmondaná, hogy ennek soha nem lesz vége?

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

"Ha idős, esetleg idős és beteg ember vagy, számodra "soha" - azaz a jelenleg tiszta lelkiismerettel belátható ideig - nem fog véget érni az oltakozás, újra és újra fogsz kapni aktuálisan hatékonynak mondott covid-ellenszereket.

Ezek többé-kevésbé valóban hatékonyan, és az immunrendszered állapotától függően inkább rövidebb mint hosszabb ideig, meg fogják akadályozni, hogy a covid éppen aktuálisan domináns mutációjától meghalj. Na ja.

MINDEKÖZBEN

1. minden más korábbi domináns halálok visszaszorult. TE elhiszed, hogy a kórházi ellátás minősége és biztonságossága a járvány közepén jelentősen javult? Elhiszed, hogy a megelőző-szűrő rendszer egyre jobb állapotban van? Hogy a nemcovid-szcéna újabb és újabb vívmányai éppen dögivel kapnak támogatást, figyelmet, reklámot? Hogy pl. a multirezisztens kórokozók által terjesztett kórházi fertőzések már kisebb veszélyt jelentenek és covid nélkül jobbak a kórházi esélyeid, mint két éve?

2. a társadalom elidegenedése tovább fokozódik. Gyerekek lettek az ellenségeid - legalábbis sokan szeretnéd, hogy ezt hidd. Távolságot tartasz a saját unokáidtól, gyerekeidtől, szomszédodtól, barátaidtól. Megtennéd-e mindezt, ha bevallanák neked, hogy nincs a horizonton sehol a VÉGE felirat?

Hogy noha valóban tovább élhetsz átlagosan pár héttel - de ennek az árát mindenki fizeti.

Maszkba kényszerített vadidegen kisiskolások, a te továbbélésed magasztos célja miatt beoltott (aztán majd tovább és tovább oltogatott) tinédzserek, összeomlott egzisztenciák, teltházon futó pszichiátriák, kijárási tilalmak, lezárt országhatárok, megfigyelés, nyomkövetés, folyamatos nyomasztás és fenyegetés.

3. még egy hitkérdés: elhiszed-e, hogy most hirtelen valóban fontos lettél, a világ kormányai nem pusztán a saját túlélésüket jelentő szavazatodért küzdenek, hanem elismerik, hogy csodálatos nagypapa vagy, hogy a város legjobb pitéjét te csinálod, hogy még tavaly is volt szabadalmad, hogy még mindig meg tudnál nyerni egy műveltségi vetélkedőt, vagy hogy "vén fejjel" életedben először átúsztad a Balatont. Elhiszed-e, hogy a gerontokraták szeretnek téged, nem csak ki- és felhasználnak??

4. Precedens. Megteremtődött. Most egyetlen vírusról beszélünk, de tudod-e, hogy mennyi hasonlóan "veszélyes" van és mennyi lehet még? Ezentúl mindig el fogod várni, hogy ha a társadalommérnökök és felkent hírnökeik bejelentenek egy-egy újabb fenyegetést, akkor a világot az aktuális fenyegetés elhárításáig tegyék "elég biztonságos"-sá, de bármi áron?

Szerinted lesznek egyáltalán fenyegetésmentes évek??

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá