Megkülönböztető zöld karszalag az oltottaknak

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A 100 ezres német város, Hanau meglepő újítással állt elő: december 17-től karszalaggal különbözteti meg az oltottakat.

"Szerezze be a 2G szalagot - a kellemesebb időtöltés érdekében Hanau üzleteiben, éttermeiben, valamint a karácsonyi vásárban" - áll a város weboldalán.


 
A karszalagot a 2G státuszú (teljesen oltott vagy felépült) személyeknek a kibocsátó pontként regisztrált üzletekben lehet átadni a megfelelő igazolás bemutatása mellett. Vagyis: oltási kártya (papír vagy digitális) vagy gyógyulási igazolás, fényképes igazolvány bemutatásával.

Előny: Gyorsabbá, egyszerűbbé, teszi a 2G ellenőrzést az üzletekben, éttermekben, karácsonyi vásárokon.
 

Hogy a 2G szalagokat bizonyítékként ismeri-e el a belépéshez, minden cég maga dönti el. A karszalag nem helyettesíti a bizonyítási kötelezettséget a rendőrségi ellenőrzések esetén: A vásárlóknak továbbra is magukkal kell vinniük az oltást vagy gyógyulást igazoló okmányt és személyazonosító okmányt.
A még nem teljesen beoltott gyermekek és serdülők nem élhetnek a szalagos lehetőséggel, nekik továbbra is fel kell mutatniuk a tesztfüzetet minden üzletbe belépve. 

A szalagok egy napig érvényesek, vízállóak - nem adhatók tovább oltatlanoknak, mivel eltávolításukkor megsérülnek, így érvénytelenné válnak. 

Mintegy 150 kiskereskedelmi, vendéglátói és szolgáltató egység csatlakozott a kezdeményezéshez.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá