Megfejthető Eszenyi Enikő személyisége?

"Egy színházban a legvégletesebb dolgokat tudja mondani az ember... De azt másnapra el kell felejteni."

D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában volt vendég Eszenyi Enikő, Kossuth-díjas színész, rendező, a Vígszínház igazgatója. még 2016 őszén. 

Eszenyi Enikő elmondta, hogy vezetőnek lenni nehéz - nőként pedig még nehezebb. Van, amiért évek óta küzd, de nem tudja elérni. Van, amikor egy-egy hangosabb vita után ország-világ előtt rásütik, hogy "hisztis". És van, amikor megpróbálják elvenni tőle az általa irányított színházat, ami az életét jelenti. De ő mindent túlél, fáradhatatlanul harcol tovább, a Vígben és a Pestiben is új bemutatókra készül, filmsorozatot forgatott régi mesteréről.

Azt is megmutatta, hogy a direktori irodájába hogyan csempészte be a szülőfaluját, Csengert.

Egy kommentelő - az azóta ismertté vált botrányok után - érdekes elemzést adott:

"Nyilván fél óra alatt nem lehet átfogó, csak felületes véleményt alkotni, de nagyjából látom már. Enikőnek szerintem baja van a nőiességével. Valamit nem tud elfogadni magán. Az egész nő egy görcs, és talán ezt palástolja ezzel a tenyérbemászó modorosságával. Az ,hogy az egész műsor elment a szakmázással, ez csak azt jelentheti, hogy a nő tök üres és unalmas. De azt hozzá kell tenni, hogy a folyamatos önmmagasztalásának hála" úgy látom gyorsan forog az agya, vigyázni kell vele mert gyorsan megvezeti az embert, ügyesen manipulál. A legszarabb kérdésekből is kihúzza magát, ügyesen taktikázik. Valamilyen komplexusa lehet, ezért mindig nyitva van a szeme, gyorsan felmérheti az embert és megtalálja a gyenge pontokat."


Szólj hozzá