Lemondták a legnagyobb szilveszteri ünnepségeket

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

New York polgármestere Bill de Blasio nyilatkozott, hogy a Times Square-en rendezendő szilveszteri ünnepség idén meg lesz ugyan tartva, de igen visszafogott lesz. Fokozott biztonsági óvintézkedés mellett tartják, és mindenkinek maszkot kell viselnie.

Berlinben és Párizsban nem lehet szilveszteri összejöveteleket tartani

Olaf Scholz, német kancellár bejelentése szerint megtiltják a szilveszteri összejöveteleket, december 28-tól legfeljebb tíz fő gyűlhet össze. Ezen kívül több német nagyvárosban, Münchenben és Frankfurtban is elmaradnak az ünnepségek.

Párizsban is elmarad Champs-Elysées fölé tervezett hagyományos újévi tűzijáték és tilos lesz a nyilvános bulik szervezése is. Közel félmillió ember szokott együtt ünnepelni a francia főváros utcabálján. Idén ez már biztosan elmarad.

Athénban sem lesz tűzijáték az Akropolisz felett, és elmarad az összes nyilvános karácsonyi és újévi ünnepség is.Több szigorítást épp az ünnepekre időzítettek: december 24-től ismét kötelezővé válik a kül- és beltéri maszkviselés, a szupermarketekben és a tömegközlekedési eszközökön pedig két maszkot kell felvenni. 

London polgármestere lemondta a Trafalgar Square-re tervezett újévi rendezvényt. Skóciában is elmaradnak a nyilvános szilveszteri ünnepségek.

Rómában és Velencében is hasonló döntés született: lemondták az összes szabadtéri koncerteket és a tűzijátékot.

Campaniában december 23. és január 1. között a köztereken az evés-ivás is tilos a közterületeken.

Mi a helyzet Magyarországon?

Egyetlen korlátozás van érvényben jelenleg a szilveszteri rendezvényekre Magyarországon: az 500 fő feletti rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Több nagyvárosban lefújták a hagyományos ünnepségeket. Elmarad a városi ünnepség Debrecenben, Miskolcon és Szegeden. Pécsen ünnepség nem lesz, viszont a tűzijátékot megtartják.

Budapesten a Vörösmarty téri adventi vásár várja a szilveszterezni vágyókat - igaz csak védettségi igazolvánnyal. Hajnali egyig tartanak nyitva.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá