KANADA: Nincs akadály a teljes lakosság beoltását akaró újraválasztott államfő előtt

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Kanada hivatalosan is Ausztrália nyomdokaiba lépett. A jelenlegi kormány által előrehozott választásokat szeptemberben ismét megnyerő Trudeau hozzáláthatott mindannak megvalósításához, amit korábban ígért, méghozzá a teljes kanadai lakosság beoltatásához.

Természetesen ahogy a világ minden országában, úgy ezt Kanadában is kizárólag kényszerítéssel, zsarolással és a társadalomból való kizárásos intézkedésekkel lehet a leggyorsabban elérni.

November 30-tól hivatalosan nem hagyhatja el az országot, nem léphet be, nem repülhet belföldön, illetve nem szállhat vonatra sem az, aki nem kapta meg mindkét dózisát. Nem számít az sem, hogy valaki átesett-e a betegségen, illetve a kormány szerint nagyon, nagyon kevés esetben fogadható el kivétel az oltás felvétele alól. Mivel egy ilyen mandátum sérti a kanadai alaptörvényben (Canadian Charter of Rights and Freedoms) foglalt jogokat, ezért azt megkerülve Trudeau a légi-, és utazást lehetővé tévő társaságok felelősségi körébe foglalta ennek betartatását, és a vakcinaigazolványok ellenőrzését.

Amennyiben valaki az Egyesült Államokon keresztül tervezné az országból való kilépést, úgy sajnos az sem lehetséges, mivel mind légi, mind szárazföldi úton kötelező az oltottsági igazolás nem amerikai állampolgároknak az USA-ba való belépés esetén.

Ezekben a hetekben több ezer egészséges kanadai, illetve az országban huzamosabb ideig tartózkodó nem kanadai állampolgár hagyja épp el az országot attól félve, hogy egyszercsak meg lesz tagadva tőlük az utazás – hiába annak ténye, hogy ez nem egy törvény, hanem egy mandátum. Kettős állampolgárok esetében különösen bonyolult lesz a helyzet, s már-már az abszurditás fogalomkörébe tartozhat egy olyan szituáció, hogy a magyar kormánynak Kanadából kell menekítést szerveznie azért, hogy hazajuttassanak valakit, aki nem vette fel egyik országban sem az oltást.

Mindeközben talán a legfontosabb azonban, akárcsak Ausztrália esetében is, hogy a következő lépésekre figyeljünk, amelyek arra adnak iránymutatást, hogy mi várható a közeljövőben:

British Columbiában szponzorált tartalmak jelentek meg arról, hogy hogyan lehet összekötni a QR-kódos Covid-igazolást az Apple Wallettel, tehát már fizetéskor ott lesz az alkalmazásban az engedelmességi pecsét. Ez persze már több országban, köztük Angliában is elérhető, csak nemrég kezdték el Kanadában is promotálni. A helyi kormány weboldalán egyébként a vakcinaigazolásról szóló intézkedések mellett ott szerepelnek ilyen kijelentések is, hogy

„a járványügyi helyzetben mindazok, akik helyesen cselekedtek, megérdemlik, hogy olyanokkal legyenek körülvéve éttermekben és más közösségi létesítményekben, akik szintúgy be vannak oltva, így mindenki biztonságban érezheti magát.”

Saskatchewan tartományban bevezették a Martial Law-t, melyben kerek-perec leírja a provinciális kormány saját weboldalán, hogy „az, aki egészségügyi kockázatot jelent, engedély nélkül eltávolítható otthonából, karanténtáborban elszállásolható és tulajdona, birtoka, jószágai elvehetők.” (források a cikk végén)

A karanténtáborokat jelenleg minden provinciában gőzerővel építik, és szintúgy Saskatchewanban már meg is nyílt az egyik. A provincia kormányzója kijelentette, hogy „senkit nem fognak akarata ellenére ide szállítani, csak azokat, akik kockázatot jelentenek az egészségügyi kapacitás terheltségére.” – Az olvasóra bízva, hogy mit is von ez magával. A táborok felügyelésére már nyugdíjazott rendőrök behívása zajlik épp ezekben a napokban.

A kanadai kormány összehangolt intézkedéseként megkezdte az összes állami dolgozó kötelező beoltatását mind kormányi, mind provinciális szinten. Szintén bevezetésre került egy új mandátum, amely szerint aki az „oltás nem választása miatt veszíti el az állását, nem jogosult munkanélküli segélyre.” Ugyanis a munkaadó mostmár megszüntetheti azon dolgozók munkaviszonyát, akik nemet mondtak a vakcinára bizonyos szektorokban, illetve a teljes egészségügyi szférában.

Nemrég indították meg a határozottan a Universal Basic Income realitásához hozzászoktató Canada Worker Lockdown Benefitet, melynek összege maximum $300/hét. A jogosultságnak már a feltételei is kérdésesek, ugyanis azok kaphatják meg, akik a „kormány hatáskörébe tartozó egészségügyi intézkedései miatt nem tudják végezni a munkájukat”. Azt is kijelentették, hogy aki nem oltotta be magát, az ilyen állami támogatásban nem részesülhet.

2022. január 1-től 4 éven felülieknek elérhető és beadatható lesz a 3. adag is. Nem szükséges sokat gondolkodni ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen – aki megtagadja a génterápia harmadik adagját, rövidesen nem fogja élvezni azokat az „előnyöket”, amelyeket annyira szeretett volna visszakapni az együttműködésével és a két dózis beadatásával.

Zárósorok:

Kanada egy csodálatos ország. A jobb élet reményében emigráltunk oda Magyarországról több mint tízezren az elmúlt évtizedekben és kreáltunk egy új életet messze Európától. Hihetetlen látni és érezni mindennap a kibontakozó realitást az ember testi integritása és szuverén döntései elvételének céljából, és azt, hogy ehhez az engedelmes és szabálykövető kanadaiak többsége teljes mértékben asszisztál.

Véleményem szerint ahogy a magyarok több száz év elnyomás, politikai harcok és ellenséges népekkel való csatározások által megtanulhatták azt, hogyan kell a hatalomra és annak felülről jövő nem feltétlenül mindig a népek érdekeit szolgáló döntéseire viszonylagos szkeptikus attitűddel hellyel-közzel egészségesen és némi kétkedéssel tekinteni, úgy a helyben született kanadaiak többsége rengeteg okból kifolyólag erre nem volt soha rákényszerülve. Számos tekintetben a felnövés, lelki gyarapodás, önállósodás, függetlenedés az államtól sajnos a súlyos károk által való belátás révén ebben a valaha volt szabad országban mégcsak most jön, az elkövetkező néhány évben.

Források:

https://www.canada.ca/.../mandatory-covid-19-vaccination...

https://www.investmentwatchblog.com/canada-caught.../

https://humansarefree.com/.../canadian-government...

https://www.saskatchewan.ca/.../appendix-h-secure...

https://www.cbc.ca/.../saskatchewan-covid-19-1.6205235

https://www.canada.ca/.../the-canada-worker-lockdown...

https://dailyhive.com/.../covid-19-vaccine-passport-apple...

https://www.cbc.ca/.../sask-civil-forfeiture-laws-1.5123414

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá