JAPÁN: 40 napos rendkívüli állapotot hirdettek ki a covid miatt. Mi lesz így az olimpiával? (Frissítve!)

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A koronavírus járvány megjelenése óta Tokióban négyszer vezettek be rendkívüli állapotot. A legutóbbi június 20-áig volt érvényben, és másnaptól felváltotta a fokozott járványügyi intézkedések rendje. Mindkét esetben korlátozzák az éttermek, bárok és szórakozóhelyek nyitva tartási idejét, és a szeszes italok eladását.

A hétfőtől újra bevezetendő rendkívüli állapot idején – július 23-ától augusztus 8-áig – tartják meg a tokiói nyári olimpiai játékokat, jóllehet egészségügyi szakértők és a polgárok zöme ezt ellenzi. Korábban az olimpia szervezői azt mondták, nem zárják ki, hogy rendkívüli állapot bevezetése esetén a helyi lakosokat sem engedik be a sporteseményekre. A tokiói városvezetés, Japán és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékesei a nap folyamán döntik el, hogy hány nézőt engednek be a lelátókra.

Nisimura Jaszutosi, a kormány járványügyi intézkedéseit irányító gazdasági miniszter közölte:

Tokióban továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma, terjed az indiai eredetű delta vírusmutáció, és közben a nyári időszak miatt a lakosság is egyre tevékenyebb.

A miniszter elmondta, hogy ugyanerre az időszakra meghosszabbítják a rendkívüli állapotot Okinava prefektúrában, illetve a valamivel enyhébb korlátozásokkal járó, fokozott járványügyi intézkedések rendjét a Tokióval szomszédos Csiba, Kanagava és Szaitama, illetve a délnyugati Oszaka prefektúrában - írja az MTI.

Frissítés:

Csütörtök délutánra kiderült: nemhogy külföldiek, de még japán nézők sem lehetnek a július 23-án kezdődő tokiói olimpia versenyein, az esemény így teljesen zárt kapus lesz.

Üres lelátok? A foci EB lázában ezt még egy kicsit emésztgetni kell...

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá