Indiával riogatni teljesen értelmetlen

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Legalábbis a COVID-ot illetően. A sajtóban népszerűvé váló indiai mutánsról még a 24.hu is megírta, hogy más mutánsokkal együtt nem feltétlenül jelentenek nagyobb veszélyt, akkor sem, ha egyes ellenanyagokat esetleg a mutáns "kikerül"... egy ideig. Sem a betegség jellege, súlyossága, fertőzőképessége nem változott lényegesen.

Az indiai paradoxon továbbra is fennáll: a COVID fertőzési halálozási rátája alacsonyabb, mint más országokban és viszonylag kevés az áldozat.

Tízezrelékeknél-ezrelékeknél értelmetlen arról beszélni, hogy "56%-kal fertőzőbbnek" ítélnek meg egy variánst vagy sem, ez könnyen belátható és ezeknek az összehasonításoknak a tudományossága erősen kérdőjeles. (Ez persze igaz arra is, hogy egy vakcina 85% vagy 95%-ban "hatásos".) A járványok felfutásakor gyors a terjedés éppen, lecsengésükkor pedig lelassul ugyanannak a kórokozónak a "fertőzőképessége"? A nyári mutáns veszélytelen, míg a téli tömeggyilkos? A kórokozó ugyanaz. Mi vagyunk mások.

Jó reggelt kívánok, minden kemény munkával megszerzett virológus PhD mellé!

Valójában a COVID-halálozások számában India még most is összességében sereghajtónak számít a világban: 1 millió lakosra 183 indiai haláleset jut, míg nálunk közel 3000 már, a világátlag pedig 428. És mégis: India ellopja a COVID-show-t. Forrás

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá