HOLLANDIA: 73 százalékos beoltottság mellett elkezdik az újabb szigorításokat

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Hollandiában a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt vasárnaptól szinte minden üzletnek és vendéglátóhelynek zárva kell lennie délután 5 és reggel 5 óra között. Kivételt csupán az alapvető árucikkeket árusító boltok jelentenek. Ezen kívül ismét kötelező lesz a maszk zárt terekben, illetve mindenkit arra biztatnak, hogy váltson távmunkára.

Teltház van a holland kórházakban, sőt, már kénytelenek átszállítani egyes betegeket a szomszédos Németországba. Mindeközben az elmúlt hetekben folyamatos zavargások voltak Hollandiában a lezárások miatt.

Hollandiában úgy kezd egyre súlyosabb (az EU-ban jelenleg az egyik legrosszabb) a helyzet, hogy az országban 74%-os az átoltottság. Mégsem az oltóanyag hatékonyságát kérdőjelezik meg.

Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök azt mondja, az volt a baj, hogy nyáron, amikor egy kicsit "nyitottak", nem hívták fel megfelelő mértékben a lakosság figyelmét a szükséges higiéniai és távolságtartási szabályokra.  (Megj.: Hogy ez mire indok november végén, ki-ki döntse el.)

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá