HAZUDTAK? Szó sincs a bajba jutott gazdák megsegítéséről, mivel csakis a megyei kamaraelnök volt a partner

Kis hiba. Vagy mégsem?

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020 decemberében alma és burgonya csomagot adott ajándékba a dolgozóinak. Ezer-ezer darabot mindkettőből.

A minisztérium akkor azt írta, „a nehéz járványügyi időszakban minden ember számára komoly kihívásokat jelent a mindennapok megszervezése, a minisztérium szeretne a kollégáknak a karácsonyi ünnepek alkalmából egy praktikus ajándékcsomaggal kedveskedni”.

Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára egy Facebook-videóban azt mondta, „a minisztérium bajba jutott szabolcsi gazdáktól vásárolt terményeket, olyanoktól, akik a jelenlegi nehéz helyzetben az árut nem tudják eladni. Ezeket a vásárolt terményeket kapják meg a külügyminisztérium munkatársai”.

A csomag 1 doboz szabolcsi almaválogatást (7kg) és 10 kg burgonyát tartalmazott. 

Közadatigénylést követően derült ki, hogy “2020. évben a Külgazdasági és Külügyminisztérium 1.000 zsák 10 kg-os burgonyát és 1.000 tálca (7 kg/tálca) vegyes alma válogatást vásárolt Rácz Imrétől, összesen bruttó 2.499.995,- Ft értékben.”

Vagyis a bajba jutott szabolcsi gazdák alatt egy személyt, Rácz Imrét kell érteni, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.


Szólj hozzá