FRANCIAORSZÁG: A hivatalos képsorokon nyoma sincs a Macron ellen sípoló, fújjoló tömegnek

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Érdemes, hogy milyen ünneplést láthattak a francia emberek a televízión keresztül, és milyen parázs hangulat volt a valóságban a francia nemzeti ünnep alkalmából tartott díszszemlén július 14-én.

A díszes katonai parádén tömve volt a Champs-Élysées mindkét oldala - persze a tiltakozó tömeget eltakarta az egyenruhások sorfala.

Az emberek kifütyülték Macront, és hangosan skandálta, hogy mondjon le. Így a felvonulásnak nem fennkölt, nemzeti ünnephez méltó hangulata volt, hanem sokkal inkább emlékeztetett egy pattanásig feszült, robbanás előtti állapothoz. Ne feledjük: a rendőrök könnygáz bevetésével kergették az embereket!

Macron pár napja drákói és persze törvénytelen módon megzsarolta a franciákat, hogy bizonyos ágazatokban csak azok dolgozhatnak és kaphatnak fizetést, akik beoltatják magukat a covid-vakcinákkal. Tervezik annak bevezetését, hogy a tömegközlekedésben, légiközlekedésben, illetve a szórakozóhelyeken kötelezően oltási igazolást kérjenek - ennek hiányában negatív pcr teszttel lehetne igénybe venni a szolgáltatásokat.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá