Folytatódott az utcai menetelés - Nagyváradon több ezren töltötték az utcán az éjszakát

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Nagyszabású tüntetés zajlott hétfő este Nagyváradon a covid intézkedései ellen. Körülbelül 5000  gyűltek össze a kijárási tilalom ellenére Nagyvárad központjában a Szent László téren - írja az Informatia Libera.
Az emberek követelik vissza a normális, szabad életüket, és maszkokat égettek a fő tér kövezetén. Rendőri beavatkozás nem történt.

A szónokok, köztük a híres birkózó, Sandu Lungu beszédeikben elmondták, hogy elég volt az esztelen, minden orvosi és járványügyi logikát nélkülöző globalista manőverből, melynek a covid19 megnevezést adták kitalálóik és végrehajtóik.  Elhangzott, hogy a rendőrök ne a maszkokat ellenőrizzék és vegzálják a tisztességes polgárokat, hanem az igazi bűnösöket, tolvajokat fogják el. Azokat, akik tönkreteszik a közösséget, meglopják a gazdaságot, illegálisan kivágják Románia erdeit. 

A tüntetők „Szabadságot!”, „Muie Arafat!” *, ”Le a gyilkosokkal!” „Le a maffiával!” jelszavakat skandálva menetbe szerveződtek, és csatasorban meneteltek Nagyvárad kihalt utcáin a himnuszt énekelve, így jelezve, hogy nem értenek egyet 20 órai kijárási tilalommal.  

Csendőrök és rendőrök kísérték a felvonuló demonstrálókat, de nem avatkoztak a tüntetésbe. Úgy  viselkednek, mintha egy bejelentett, engedélyezett tüntetés zajlana. Automatikusan kísérik a tömeget.

* A sokat skandált "Muie Arafat!" a palesztin származású Raed Arafat romániai katasztrófavédelmi államtitkárnak szól.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá