Európai kormányok akarták befolyásolni az omikront felfedező doktornőt

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A dél-afrikai orvos, aki elsőként fedezte fel a koronavírus omikron változatát, egy interjúban kifejtette, hogy az európai kormányok nagy nyomást gyakoroltak rá, hogy eltitkolja a fertőzés enyhe lefolyását.

Dr. Angelique Coetzee nevét onnan ismerte meg a világ, hogy ő volt az, akinek feltűnt, mennyire hasonló tünetei vannak a pácienseinek - akik ugyan pozitív covid tesztet produkáltak, mégsem voltak súlyos tünetei.

A Die Weltnek adott interjújában Dr. Coetzee elmondta, hogy több európai kormány nyomást gyakorolt ​​rá, hogy ne fedje fel, hogy a vírus enyhe formájával van dolgunk. 

"Azt mondták nekem, hogy ne jelentsem ki nyilvánosan, hogy enyhe betegségről van szó. Arra kértek, hogy tartózkodjak az ilyen kijelentésektől, és mondjam, hogy ez súlyos betegség. De én elutasítottam."

Coetzee elmondta:

"Az enyhe COVID-19 betegség definíciója egyértelmű, és ez a WHO meghatározása: a betegeket otthon lehet kezelni, és nincs szükség oxigénre vagy kórházi kezelésre. A súlyos betegség az, amely során akuttá válunk, amikor a betegnek szükségük van oxigénre, talán még mesterséges lélegeztetésre is. Ezt láttuk a Deltánál - de az Omicronnál nem."

Arra a kérdésre, hogy miért kellene megtiltania, hogy valaki a nyilvánosság előtt kimondja az igazságot, Coetzee azt mondta: "Velem megpróbálták, de nem sikerült."

Coetzee azonban elismeri, hogy egyszer módosított a kommunikációján:

"Egyszer azt mondtam – mert elegem volt belőle – , hogy Dél-Afrikában ez egy enyhe betegség, Európában viszont nagyon súlyos. Ezt akarták hallani a politikusok."

Coetzee szerint a dél-afrikai hatóságok nem gyakoroltak rá nyomást, hanem főként brit és holland tudósok bírálták, akik felháborodtak, és azt mondták nekem: - Hogy állíthatja, hogy ez egy enyhe betegség? Ez egy súlyos betegség! Nézd meg a mutációkat!"

Coetzee arra a következtetésre jut:

"A jelentéseim kizökkentették őket! (szerk: az, hogy az "enyhe" jelzőt használta.) Pedig világjárvány idején a betegeket naponta kezelő háziorvosokat is meg kellene kérdezni, hogy mit tapasztalnak."

Számos európai ország már megkezdte a pandémiával kapcsolatos korlátozások feloldását, köztük az Egyesült Királyság, Svédország és Dánia. Mások továbbra is fenntartják a veszélyhelyzetet. Németország és Ausztria ráadásul szigorít. Ausztria már be is vezette a kötelező oltást.

A német egészségügyi hatóságok is kitartanak amellett, hogy az Omicron változat komoly veszélyt jelent, és az egészségügyi rendszer túlterhelt lehet, ha túl korán enyhítenek az intézkedéseken.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá