Eu-s képviselő tiltakozik a demonstrációkon tapasztalt rendőri erőszak miatt

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Január 13-án sajtótájékoztatót tartott Cristian Terhe uniós parlamenti képviselő. Már korábban is a nyilvánossághoz fordult, hogy elítélje a rendőri erőszakot az uniós államokban az alapvető jogaikért tüntető állampolgárok ellen. Figyelmeztetett, hogy az EU a "zsarnokság felé vezető úton halad", és biztatta az embereket, hogy csatlakozzanak a tüntetésekhez.

Beszéde során külön említést tett a a január 2-i amszterdami tüntetésen történt incidensekről. Több mint 10.000 ember tüntetett a korona intézkedések ellen a tilalom ellenére. Videofelvételen látható, ahogy egy rendőrkutya beleharap egy tüntetőbe, aki aztán úgy esik a földre, hogy a kutya még mindig a testén van. A jelenet olyan brutális volt, hogy az ENSZ kínzásokkal foglalkozó felelőse, Nils Melzer is megszólalt, tanúkat és több bizonyítékot kért az esetről, és hamarosan hollandiai látogat, hogy kivizsgálja a történteket.

Cristian Terhe is felháborodott a jelenetek miatt:

„Én január 2-án Amszterdamban voltam, és nem hittem a szememnek, hogy Nyugat-Európában a rendőrség így bánhat az emberekkel. Az emberek nem magasabb nyugdíjak, magasabb fizetések vagy újraválasztások miatt demonstráltak, mint Fehéroroszországban. Az egyetlen dolog, amit ezek az emberek Amszterdamban követeltek, az alapvető emberi jogaik tiszteletben tartása a saját kormányuk által. Az amszterdami rendőrség eme embertelen és brutális reakciója után, a holland hadsereg veteránjai cselekedtek: maguktól felálltak, és védelmi vonalat alakítottak ki a brutális rendőri erők és a közelben tartózkodó ártatlan emberek között. "

Ursula von der Leyen uniós bizottsági főnökhöz is kérdést intézett Cristian Terhe: Miért hallgat az EU ezekkel a képekkel kapcsolatban, miközben többször is kiáll a fehéroroszországi tüntetőkért és jogaikért?

Általában sok alapvető jogot kiüresítettek a Corona-válság alatt, és az EU így a zsarnokság felé vezető útra lépett.

„Mi nyugaton ragaszkodunk az alkotmányokhoz, szerződésekhez, egyezményekhez, hogy minden embernek érinthetetlen méltósága van, amelyet a kormány tiszteletben tart és védelmez. " A Szabadság, igazságosság, méltóság nem a kormány által megadott jogok, hanem ezek alapvető jogok, amelyeket a kormányoknak tiszteletben kell tartani! És hol tartunk? Macron azt mondta pár napja, ha nem vagy beoltva, akkor már nem vagy állampolgár. Tudod, hogy ez mit jelent? Hogy elveszik a jogaidat! Francesca Donato most mondta, mi történik Olaszországban. Képzeld el, hogy az olasz állampolgárok a szigeteken, ha nincsenek beoltva, nem használhatják a tömegközlekedést. Így ezek az emberek csapdába este. A szabadság szellemében akar élni Európában, ahogy az alapszerződés is kimondja, vagy elfogadjuk, hogy az EU a mi vezetésünk alatt fogolytáborrá válik? "

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá