ÁTTÖRÉS: a Dr. Gődény és Dr. Boldogkői közötti vita új fejezetet nyitott a víruskommunikációban!

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Innentől már megkerülhetetlenné váltak a realitás-pártiak!

A Rádió1 reggeli műsorában példátlan hallgatottságot hozott Dr. Gődény György és Dr. Boldogkői Zsolt vitája a koronavírus járványról. Annak ellenére, hogy csak az utolsó pillanatban tudták lefixálni a hétfői időpontot, óriási kíváncsiság előzte meg az összecsapást!
Még Balázsék is elcsodálkoztak, hogy mekkora érdeklődés előzte meg és kísérte végig a Dr. Gődény György gyógyszerész és Dr. Boldogkői Zsolt molekuláris biológus közötti Covid19 vitát. Rekordot döntött az online jelenlét és a hallgatottság, de özönlöttek a hozzászólások is.

Hétfő reggel 8-ra hívták vírus-vitára a szakembereket, de a hallgatók már előtte tűkön ültek és folyamatosan üzengettek, hogy mikor kezdik már el végre! Aztán elindult az érvek és ellenérvek ütköztetése, és a tervezett 1 órás blokk végül másfél óráig tartott.

Nem kell csodálkozni a nagy érdeklődésen, mert a média tájékoztatása elég egyoldalú volt eddig a témában, hiszen a realitás-párti nézeteket képviselő szakembereket még sosem hívták be egyetlen műsorba sem, és írni is csak a hátuk mögött, kifigurázva szoktak róluk a témához egyáltalán nem értő újságírók. Persze a közösségi oldalakon már kicsit árnyaltabb a kép, de ennek ellenére a média ugyanazt a minden alapot nélkülöző és hamis sztereotípiát mantrázza róluk hónapok óta.

Sokan emiatt jutottak el oda, hogy nem kapcsolnak be híradót és nem olvasnak híreket, mert az tele van negatív információkkal, amivel folyamatosan félelemben tartják az embert. Manipulálnak, hogy azt csinálja mindenki, amit feléjük sugároznak, egyébként pedig mindenki maradjon nyugton, ne gondolkozzon és ne ábrándozzon. El akarják fogadtatni velünk a világot olyannak, amilyet a média és a politika kínál - pedig az senkinek sem jó...

A koronavírus témája kapcsán régóta érezhető, hogy valami nagyon nem stimmel. Hihetők-e a statisztikák, tényleg kellenek-e a szigorú intézkedések, és egyáltalán mire megy ki az egész, ami lassanként inkább kezd kabaré és cirkusz lenni, a sok következetlen, egymásnak ellentmondó és értelmetlen szabályozás miatt. Közben pedig leáll a világ gazdasága, mert megjelent egy gyakorlatilag ártalmatlannak nevezhető vírus. Ennek ellenére szinte ugyanabból  a hatásvadász,  félreinformáló és megfélemlítésre alapuló kottából játszanak a világ össze országában.

Dr. Gődény György és Dr. Boldogkői Zsolt mai beszélgetése viszont felnyithatta a szemünket és kiderült, hogy a média szakembere elég bizonytalan és összevissza beszél, ha nem egy olyan újságíróval kell leülnie, aki csak „alákérdezni” szokott. Dr. Boldogkői a műsorban ennek elég sokszor adta a tanújelét, aki szerint példátlanul és agresszív járvány közepén vagyunk.
Ellentétben vele, Dr. Gődény higgadtan és józanul érvelt, aki szerint egy Covid 19 névre hallgató emberkísérlet résztvevői lettünk, és ezt nem csak konkrétumokkal, hanem a legfrissebb statisztikákkal és tudományos publikációkkal is alátámasztotta.

Az emberek pedig csak néznek eközben, hiszen ezekről a dolgokról eddig így senki sem beszélt nekik, csak a megfélemlítés jött nap mint nap a sajtóból. Ezért is fogy egyre jobban a türelmünk, mert kiszámíthatatlanná vált az élet, és igazi felüdülés volt egy olyan ember véleményét és érvelését is hallani, akit eddig nem engedtek a nyilvánosság elé lépni. Dr. Gődény elmondta, hogy nem kell félni, ez nem a világvége, de azt is, hogy mi a gond a maszkokkal és az oltással, amik valójában nem jelentenek megoldást, csak politikai erőfitogtatást és üzleti vállalkozást!

De vajon sikerül-e valaha közös asztalhoz ültetni az egymásnak homlokegyenest ellenmondó tudósokat, akik ha nem is közvetlenül, de a mi életünkről fognak dönteni. Van-e bennük hajlandóság arra, hogy meghallják a másik hangját is, és ne csak a szereplés, a karrier és a profitból való részesedés motiválja őket, hanem az emberek iránti felelősségérzet!

A műsor végén ezért kifejezetten jó volt hallani, mindketten arra tettek ígéretet, hogy szeretnék elkezdeni az építő párbeszédet, ami elől Dr. Gődény György és a többi realitás-párti nézeteket valló szakember eddig sem zárkózott el, csak a másik, a média és a politika elvárásainak mindenáron megfelelni akaró mainstream szakmai oldal. Ez egy nagyon fontos lépés, és ha másért nem, már csak ezért is megérte a két oldal képviselőit egy asztalhoz ültetni, amiért hatalmas köszönet jár a műsor szerkesztőinek és vezetőinek!

Végül pedig nem csak azt ajánljuk mindenkinek, hogy hallgassa végig ezt a háromszor félórás műsorblokkot, hanem érdemes elolvasni a facebook oldalon a beszélgetések 3 videója alatti kommenteket is, ahol messze a realitás-párti nézeteket valló szakembert, Dr. Gődény Györgyöt hozták ki az összecsapás egyértelmű győztesének, amire nem sokan gondoltak volna előtte. Persze ettől függetlenül ki-ki eldöntheti, melyik szakember volt a hitelesebb, ki érvelt értelmesen, és ki az aki inkább mellébeszél, személyeskedik és támad a korrekt vitázás helyett...

JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK EHHEZ MINDENKINEK!

A beszélgetés I. része, ahol elkezdi "kóstolgatni egymást a két vitapartner.

A beszélgetés II. része, ahol a statisztikák ellentmondásait taglalják.

A beszélgetés III. része, ahol többek között megtudhatjuk, hogy mi várható egy pár hónap alatt összehozott oltóanyagtól.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá