A luxemburgi miniszterelnöknek az EU-s csúcstalálkozó után pozitív lett a covid tesztje

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Kórházba került Xavier Bettel, Luxemburg miniszterelnöke, aki májusban végén kapta meg az AstraZeneca vakcina első adagját. A második dózist július 1-jén kapta volna meg, azonban nem sokkal azután pozitív tesztet produkált, hogy részt vett egy európai uniós csúcstalálkozón.

Érdekes módon a Bettel-el együtt tanácskozó EU-s  politikusokat nem tesztelték, és nem kellett karanténba vonulniuk.  A politikus tünetei enyhék voltak. Ő karanténba vonult. Egyes hírek szerint vasárnap elővigyázatosságból kórházba vitték, ahol további vizsgálatoknak vetik alá.

Az illetékes minisztérium vasárnap délután megerősítette, hogy a miniszterelnök elővigyázatosságból 24 órán át megfigyelés alatt marad, hacsak az orvosok mást nem tanácsolnak. 

A brüsszeli csúcstalálkozón megjelent 26 uniós vezető közül senkit sem tekintettek kontaktszemélynek. így nem tesztelték őket , és karanténba sem kellett vonulniuk. Az EU-csúcs egyik fő témája a magyar "homofób pedofiltörvény" volt, Bettel pedig kifejezetten élesen fogalmazott Orbán Viktorhoz intézett felszólalásában.

A 48 éves Xavier Bettel 2013. december 4. óta Luxemburg miniszterelnöke. Elődje Jean-Claude Juncker volt, aki az Európai Bizottság elnöke is volt, de előtte 18 évig vezette a nyugat-európai miniállamot. 

Bettel nyíltan vállalja a homoszexualitását. 2010 márciusa óta bejegyzett élettársi kapcsolatban él párjával, a belga Gauthier Destenay építésszel. Az azonos nemű párok házasságát lehetővé tévő luxemburgi törvény hatályba lépést követően nem sokkal össze is házasodtak.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá