A legtermészetesebb napozószer - ráadásul nem is drága

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Napozás vállalható kompromisszumokkal.

A napsugárzás káros hatásai mellett egyre többet lehet hallani a napvédő krémek káros hatásairól is. De a védelem nélküli napozástól óva intenek a bőrgyógyászok. Mi a megoldás? Hiszen a D-vitaminra nagy szükségünk van.

Első szabály: a napfürdőzés ne 11 és 15 óra közé essen. Ezen időszak előtt és után is lehet barnulni, és lecsökken a leégés veszélye.

Második szabály: a kemikáliák helyett használj kakaóvajat a napozás során. Egyhe fényvédő hatása van kb 6 faktoros. De ha 11 előtt vagy 15 óra után napozol, ez éppen elég.

A kakaóvajat gyógyszertárakban vagy bioboltokban keresd.

A kakaóvaj krémszínű zsír, melyet a kakaóbab szemekből vonnak ki. Alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és igen sokféle testápoló termékben.  A kakaóvaj antioxidáns flavonoidokban és E-vitaminban rendkívül gazdag növényi zsiradék. Magas lipidtartalma miatt nagyszerű bőrápoló, ezért kiválóan segítheti a napsugárzás hatására könnyen kiszáradó, ráncosodó bőr regenerációját. Sokan a gyors barnulás érdekében ajánlják a kakaóvaj használatát napozáskor, ez a barnító hatás azonban valójában a fényvédelem hiányának köszönhető. A benne található antioxidáns vitaminok gyors reakciókészségük révén megkötik a napsugárzás hatására a bőrben képződő szabad gyököket, mielőtt azok a bőrsejtek molekuláival lépnének reakcióba, ezzel segítve elő a bőrsejtek épségének megőrzését. 

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá