Tüntetésdömping Berlinben

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A német fővárosban több mint 3000 új tiltakozó rendezvényt jelentettek be szombatra

Sürgős felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a szombati rendezvény szervezői a betiltás ellen

Pénteken döntenek arról, hogy szombaton Berlinben sor kerülhet-e a koronavírus járvánnyak kapcsolatos túlzott intézkedések elleni nagyszabású demonstrációra. A bíróságnak el kell döntenie, hogy a Berlinbe tervezett szombati megmozdulás ellenkezik-e a német törvényekkel. Csütörtök délben a szervezők sürgős indítványt adtak be a szombati tüntetést tiltó határozat ellen.A sürgős beadvány egy órával ezelőtt érkezett meg. A testület már tárgyalja, de nem valószínű, hogy ma döntést hoznak. Eredmény előreláthatólag holnapi nap folyamán várható"- mondta a közigazgatási bíróság szóvivője csütörtökön 12 óra körül, a BILD-nek.

A rendőrség szerint szerdán estig összesen tizenkét eseményt tiltottak be, melyeket a „járvánnyal” kapcsolatos túlzott intézkedések ellen szerveztek. A különböző hírforrások megerősítették, hogy magánszemélyek már számos új demonstrációt regisztráltak a hétvégére nemcsak Berlinbe. A német főváros a szövetségi szabályozással ellentétben akarja betiltani rendezvényeket- írta a BILD. A berlini rendőrség csütörtök délutánra több mint háromezer regisztrációról számolt be. Ennek megfelelően az újonnan regisztrált eseményeket külön-külön kell ellenőrizni még akkor is, ha a demonstrációs tilalom „minden hasonló témájú, nagyvolumenű rendezvényre” egyaránt vonatkozik.

Néhányan úgy érzik, hogy a tilalom nem az egészség védelemét szolgálja, hanem annak inkább a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozása, az ellenpólus teljes elnyomása a célja. Az összes érve a hatóságnak annyi, hogy az augusztus elsejei felvonulás résztvevőinek többsége nem viselt maszkot, nem tartotta a védőtávolságot, és ez megismétlődhet.

Mivel az akkori rendezvényt követően sem történt tömeges fertőzés, így ez nagyon gyenge érv az ellenvélemények elhallgattatására.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá