Tudományos konferencia a koronavírus problémájának tisztázására

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A hiánypótló rendezvény a témát rendhagyóan közelíti meg a jeles nemzetközi és hazai szaktekintélyek előadásaival.

A Magyar Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért (MOET) szervezésében nemzetközi tudományos konferenciára kerül sor 2020. augusztus 21-én Budapesten, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Az eseménynek a Magyarok Háza ad otthont, fővédnöke Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke. A konferencia nemcsak a helyszínen, hanem magyar, angol és német nyelven online is  követhető lesz.

A rendezvény célja, hogy fórumot biztosítson azoknak a független szakembereknek és tudósoknak, akik segíthetnek megérteni a SARS-CoV-2 vírus elterjedése miatt kialakult rendkívüli helyzetet. Küldetésének tekinti, hogy megteremtse a „járvány” orvosi és államigazgatási kezelésének  hiányzó tudományos hátterét, és szakmai alternatívát nyújtson a tudománytalan, félrevezető, pánikkeltő információk rengetegében. Feladata, hogy hozzájáruljon a tisztánlátáshoz, melynek következtében eredményes párbeszédek alakulhatnak ki az eddig nem tisztázott, tabunak számító kérdésekben.

"Mindannyian megéltük az orvostudományi és egészségügyi szempontból sokszor megalapozatlan, érthetetlen intézkedéseket, a pánik indokolatlan fokozását - nyilatkozták a a konferencia szervezői. - "A main stream média olyan turbulenciával tálalta az előre megírt protokollt, mintha az bármilyen szakmai tényeket, szakmai vitákat megélt volna. Sem hazánkban, sem nemzetközi szinten nem, vagy alig voltak szakmai konferenciák, ahol ezeket az eseményeket helyesen lehetett volna értelmezni, és az elmúlt hónapok eseményeit, tapasztalatait ki lehetett volna értékelni. Az orvosok jelentős része eddig kellő kritika nélkül elfogadta a WHO, a CDC, a különböző magán- és gyógyszergyári érdekeltségű nemzetközi szervezetek, valamint az ehhez simuló kormányprogramok irányelveit, a nemzetközi lapok tematikusan egyoldalú publikációit. Sokan vannak azonban, akik nem értenek egyet, de hallgatnak, és hiteles információkat várnak a továbbgondolkodáshoz. Számukra egy megfelelő alkalom ez a konferencia, hogy alapot teremtsen egy közös, konszenzuson alapuló jövőtervezéshez."

 "Azt szeretnénk elősegíteni, hogy az értelmetlen intézkedések és az azok mögött megbújó megfélemlítés eltűnjön, a lezajlott hisztéria még egyszer ne ismétlődhessen meg, de emellett a betegek érdekét, biztonságát mindenek felett megtartsuk" - nyilatkozta Dr. Tamasi József belgyógyász, a konferencia főszervezője. - "Bízunk a tudás értelmében, mert a szakmai konferencia a tudás megszerzésének, bővítésének egy jól bevált módja. Aki ezt akadályozza, kritizálja, az sötét középkort szeretné viszontlátni, aki támogatja és konstruktívan áll a szakmai vitákhoz, az a szabad orvoslás és a szabad páciensek léte mellett teszi le a voksát."

Az előadók névsora a teljesség igénye nélkül:

Prof. Dr. Boros László biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kaliforniai Egyetem (UCLA) professzora (Egyesült Államok);

Prof. Dr. Sucharit Bhakdi mikrobiológus, infektológus a mainzi Johannes Gutenberg Egyetem emeritus professzora (Németország);

Prof. Dr. Gundarov Igor Alekszejevics epidemiológus, az Orosz Tudományos Akadémia tagja (Oroszország);

Dr. Lusavina Alina Alekszandrovna neurológus, szociológus, a “Független Orosz Orvosok Szövetsége” nemzetközi szervezet elnöke (Oroszország);

Dr. Bodo Schiffman fül-orr-gégész, az egyensúlybetegségek specialistája, a WIR2020 társadalmi szervezet alapítója (Németország).

Részletes program a www.orvosokatisztanlatasert.hu oldalon.

Ahogy a régi latinok mondták: Audiatur et altera pars, azaz Hallgattassék meg a másik fél is!  Várunk minden nyitott gondolkodót, minden érdeklődőt, aki kíváncsi az érem másik oldalára!

A rendezvény költségeihez a Caraka Alapítvány 11702043-21456499-00000000 számlaszámára küldött adománnyal lehet hozzájárulni.

A  konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a www.orvosokatisztanlatasert.hu oldalon lehet megtenni.

Időpont: 2020. augusztus 21. 9.00-17.00 óra

Helyszín: Magyarok Háza, Budapest, V. ker. Semmelweis u. 1-3.

Kattints ide, ha anyagi támogatásoddal szeretnéd segíteni a munkánkat.
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Szólj hozzá